Skills-Connect | Cities of Learning by Badgecraft

Mark Vlak 05-07-2021
691 keer bekeken 0 reacties

Citiesoflearning.eu is een non-profit leerkansenplatform voor (non) formeel leren. Voor thuis, met anderen, op het werk of op weg naar een baan. In cities of Learning maak je vaardigheden zichtbaar in je Skills-portfolio of het mbo-Badgeportfolio. Dit is de basis voor een levenlang ontwikkelen.

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Onderwijs
Zakelijke dienstverlening

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Startup

Cities of Learning

Platform om vaardigheden te delen en verder te leren.

Regio: Landelijk

Cities of Learning is opgericht om jongeren met een minder gemakkelijke start te ondersteunen bij het herkennen en inzichtelijk maken van hun vaardigheden en talenten. Door middel van open badges kunnen zij hun verworven vaardigheden tonen. Door toekomstgerichte leerkansen aan te bieden die aansluiten bij hun interesses, kunnen de jongeren met plezier leren en zich beter voorbereiden op hun toekomst. Jongeren zijn betrokken geweest bij alle ontwikkelingsfasen van het initiatief: van de ideevorming en co-managing tot het uitwerken van leerkansen.

Het Cities of Learning-initiatief is inmiddels uitgegroeid naar diverse Cities of Learning en bijbehorende online platforms in Nederland en ruim 40 steden en regio’s wereldwijd. De doelgroep is uitgebreid naar volwassenen, migranten, vluchtelingen en werkzoekenden. Uniek aan het digitale platform is dat het mensen in hun eigen buurt dichter bij elkaar brengt en samen laat leren.
Het platform maakt online en lokale leermogelijkheden via een kaart inzichtelijk. Zo kunnen gebruikers gemakkelijk een activiteit vinden. Organisaties die een activiteit aanbieden, worden gestimuleerd om de verbinding te zoeken met andere organisaties die het leerproces van mensen kunnen ondersteunen. Gebruikers kunnen zo hun eigen leerpad creëren, werken aan persoonlijke- en loopbaanontwikkeling en open badges verdienen.

Betrokken samenwerkingspartners

Het internationale Cities of Learning Network, Breakthrough, Skills-Connect, Marlijn Academie, Jeugdwelzijnsberaad, Gemeente Rotterdam, Gemeente Breda.

Contact

Contactpersoon:
Mark Vlak | T: 06 310 05 005 | E: Mark Vlak

Website:
https://www.citiesoflearning.eu/

Afbeeldingen

Cities of Learning: Connecting diverse learning opportunities

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen