Autismepunt

Anita Willemsen 26-05-2020
436 keer bekeken 1 reacties

Autismepunt is een kleinschalige zorgorganisatie met een duidelijke visie en missie wat betreft de zorg voor mensen met autisme. Gestart door twee onverbeterlijke wereldverbeteraars en inmiddels uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waarin ruim 60 mensen werkzaam zijn.

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Zorg & welzijn

In welke fase zit je?

Scale-up

Alles in huis voor Autisme.

Autismepunt is een kleinschalige zorgorganisatie met een duidelijke visie en missie wat betreft de zorg voor mensen met autisme. Gestart door twee onverbeterlijke wereldverbeteraars en inmiddels uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waarin ruim 60 mensen werkzaam zijn. 
Autismepunt is een (middelgrote) zorginstelling die sinds 10 jaar zorg op maat aanbiedt aan mensen met een Autismespectrumlast in Eindhoven en omgeving.
Bij Autismepunt wordt multidisciplinair gewerkt, onze teams zijn zelfredzaam en verbonden met elkaar. De teams bestaan uit deskundige zorgverleners die allen autisme gespecialiseerd zijn.
Bij Autismepunt werken, Psychiaters, ( GZ) psychologen, Job - coaches, orthopedagogen, ambulant begeleiders therapeuten, trainers, , teamleiders, ervaringswerkers, secretaresses en facilitair medewerkers, een conciërge en een tuinman. 
Alle medewerkers zijn verbonden met AP en elkaar omdat zij de mens met autisme als geheel zien en streven naar een voor hen zo zelfstandig mogelijk bestaan in een inclusieve samenleving waarin iedereen tot zijn recht kan komen en een waardevol aandeel kan leveren vanuit puurheid en passie zodat persoonlijke ontwikkeling mogelijk blijft.
We bieden behandeling, ambulante begeleiding, job – coaching, trainingen, lezingen, workshops en activiteitengroepen aan. We organiseren congressen en masterclasses en zijn in 10 jaar uitgegroeid tot een zorginstelling van formaat waar mensen centraal staan met of zonder autisme.
We bieden specialistische zorg via zowel persoonlijk als on line contact. Er is veel ervaringsdeskundigheid in huis, er werken al jaren medewerkers met autisme en zij bieden de diverse teams mogelijkheden en inzichten om de behandeling en begeleiding zo goed mogelijk af te stemmen en op maat te blijven aanbieden. 
We zijn ambitieus en willen onze aanpak (behandeling/ begeleiding)  voortdurend verbeteren dit doen we door wetenschappelijk onderzoek en samenwerkingsverbanden aan te gaan. We delen onze expertise graag middels lezingen, workshops en trainingen zo kunnen mensen nieuwe  ervaringen op doen en inzichten verschaffen over autisme en het leven vanuit dit perspectief.    
.Bij Autismepunt is iedereen welkom dat voel je al bij binnenkomst de  sfeer is er gelijkwaardig en gemoedelijk, uiteindelijk zijn we vooral allemaal (normale) mensen.

Initiatieven tijdens de coronacrisis, regio Zuidoost-Brabant

Themavideo Inclusieve samenleving

Op de kaart

Een momentje...

1  reacties

Loek Marneffe

10-08-20 om 15:53

Autismepunt is een aanrader! Een zorgaanbieder met oog voor autisme EN de persoon erachter. Autismepunt biedt maatwerk en werkt uitsluitend met mensen die verstand hebben van autisme en doet wat nodig is om mensen met autisme zo zelfstandig mogelijk mee te laten draaien in de samenleving. Fijne organisatie!

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen