ONS label Breda

Monique van Winkel 19-05-2020
680 keer bekeken 0 reacties

ONS label Breda is een sociale coöperatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt en werkervaring biedt binnen een van haar bedrijfsonderdelen en (waar mogelijk) duurzaam laat uitstromen naar betaald werk. Ook biedt ONS label stageplaatsen, arbeidsmatige dagbesteding & trainingen.

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Horeca & voeding

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Scale-up

Maatschappelijke impact maken. Daar draait het om bij ONS Label Breda. Wij bieden als sociale coöperatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek voor opleiding en werkervaring binnen één van onze bedrijfsonderdelen. En (waar mogelijk) stromen deze mensen uit naar betaald werk.  

Wij bieden stageplaatsen, arbeidsmatige dagbesteding en trainingen. Zo hebben sinds 2013 enkele honderden deelnemers gewerkt of een training gevolgd binnen ONS label, waardoor onbenutte talenten nu weer gebruikt worden. Ze vinden een plek in één van onze bedrijfsonderdelen en bouwen arbeidsritme en vertrouwen op. Een gedeelte van de deelnemers groeit door naar een betaalde (parttime) baan binnen onze of een andere organisatie.  

ONS label Breda heeft 5 bedrijfsonderdelen

ONS Restaurant is gevestigd in Buurthuis ONS in de wijk Geeren-zuid. Hier worden betaalbare buurtmaaltijden geserveerd en is het tevens mogelijk om een vergaderruimte, lunch, diner en/of catering te reserveren. Tevens verzorgt ONS Restaurant de lunch en catering in De Teruggave (een bedrijfsverzamelgebouw in het centrum van Breda). Het Naaiatelier maakt in opdracht kleding, tassen, woonaccessoires en klein lederwaren. Rode draad bij deze opdrachten is ‘duurzaamheid’ en ‘upcycling’, zoals een opdracht waarbij laptophoezen worden gemaakt van oude werkkleding voor gemeente en bedrijven. Mevrouw de Wit is een professionele schoonmaakservice voor particulieren en bedrijven. In De Studio worden cursussen en lessen verzorgd en worden voorbereidende werkzaamheden voor Het Naaiatelier gedaan. En Het Klusteam voert (zakelijke) klussen uit in en om huis, zoals klein onderhoud, verven, reparaties en tuinonderhoud. 

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen