StadsTuinderij Piushaven

StadsTuinderij Piushaven Karin Moers 30-04-2020
230 keer bekeken 0 reacties

StadsTuinderij Piushaven is een collectieve tuin in hartje Tilburg waar ruim 60 vrijwilligers en een aantal mensen die een traject volgen onder professionele begeleiding groenten, bloemen en kruiden telen en verkopen. Er wonen ook bijen, varkens en kippen. Stadslandbouw verbindt!

Impactgebieden

Natuur & milieu

Branche

Zorg & welzijn

Soort initiatief/bedrijf

Bewonersinitiatief

In welke fase zit je?

Volwassen organisatie

Centraal in de visie van de StasTuinderij Piushaven staat het verbinden van mensen en organisaties. De tuin (een project van stichting Het Werkt) is een plek waar mensen met heel verschillende achtergronden elkaar ontmoeten, samen actief zijn, en tot bloei komen. Een broedplaats voor initiatieven waar de maatschappij behoefte aan heeft. Duurzaam, gezond en inclusief. Mensen inspireren elkaar, kunnen zich in een natuurlijke omgeving ontwikkelen en samen waardevolle activiteiten ondernemen. Zo wordt er samen in de tuin gewerkt, in de winkel gestaan, moeten de dieren verzorgd worden, en worden er gezamenlijk activiteiten georganiseerd, variëren van een vrijwilligersetentje tot het grootschalige evenement ZomerSmaak. Door de professionele én creatieve aansturing realiseert StadsTuinderij Piushaven kleinschalige, vernieuwende economische ontwikkeling in combinatie met de activering van mensen. Dit vertaalt zich in grote maatschappelijke winst. 

Naast onderlinge ontmoetingen en verbindingen vinden er ook verbindingen plaats met bezoekers en klanten die op de tuin komen en allerlei externe partners, zoals ContourDeTwern, Food013, NoFoodWasted, Helicon opleidingen en diverse horeca-zaken die gebruik maken van onze producten. Voortdurend wordt contact gezocht met andere organisaties en personen, waarbij ieder vanuit eigen kracht en expertise bijdraagt aan de realisatie en bloei van het geheel waar particulier ondernemerschap en burgerinitiatief elkaar versterken. 

 

 

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen