Refugee Team

Martijn Berghman 09-04-2020
659 keer bekeken 0 reacties

Wij helpen vluchtelingen op een vernieuwende manier snel en goed integreren. Van een vliegende start van hun inburgeringstraject tot aan een passende baan. Via vrijwilligerswerk bij sportevenementen, festivals en actieve workshops bieden we vluchtelingen een plek waar zij direct mee kunnen doen.

Impactgebieden

Inclusie & arbeidsparticipatie

Branche

Cultuur, sport, recreatie & toerisme

Soort initiatief/bedrijf

Impactonderneming

In welke fase zit je?

Scale-up

In Nederland worden er jaarlijks zo’n 600 sportevenementen georganiseerd met allemaal het zelfde probleem: het vinden van voldoende gemotiveerde vrijwilligers. Tegelijkertijd is er nog veel winst te boeken als het gaat om integratie van vluchtelingen: lang niet iedereen doet actief mee, er is onder hen hoge werkloosheid is en weinig social contact met Nederlanders.

Het Refugee Team brengt deze uitdagingen samen. Met een team van vluchtelingen gaan we door het jaar heen bij verschillende evenementen als vrijwilliger aan het werk. We doen hierbij van alles, van kaartverkoop, catering, opbouwen van een parcours. 

Hierbij snijdt het mes aan twee kanten: we helpen het evenement uit de brand én onze teamleden leren nuttige vaardigheden, komen contact met nieuwe mensen en kunnen de Nederlandse taal oefenen. 

Als tegenprestatie voor onze werkzaamheden, brengen evenement-organisatoren ons in contact met hun bedrijvennetwerk. Dit zijn bijvoorbeeld sponsoren, leveranciers of bedrijven in een businessrun. Met een goede referentie van het evenement op zak helpen we onze teamleden binnen dit netwerk met het vinden van een baan, stage of een opleidingsplek. Met succes: 70% van onze teamleden stroomt binnen een jaar uit naar een vervolgstap. Bovendien is 95% van hen na 10 maanden nog aan het werk.

Afbeeldingen

Initiatieven tijdens de coronacrisis, regio Noordoost-Brabant

Refugee Team aan de slag

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen