Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Interactieve voorstelling werven en behouden van vrijwilligers | Meierijstad

Begin

26-09-2023 om 19:00

Einde

26-09-2023 om 22:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Noordkade, Veghel

Deze avond is bedoeld voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren van culturele verenigingen, stichtingen en informele groepen uit de regio Meierijstad. De zoektocht naar vrijwilligers staat deze avond centraal. Hoe werf en behoud je ze voor je organisatie?

Op dinsdag 26 september 2023 houdt de gemeente Meierijstad in samenwerking met Kunstloc Brabant een regionale bijeenkomst in de Noordkade te Veghel.  

Deze avond is bedoeld voor besturen en vrijwilligerscoördinatoren van culturele verenigingen, stichtingen en informele groepen uit de regio Meierijstad. De zoektocht naar vrijwilligers staat deze avond centraal. Hoe werf en behoud je ze voor je organisatie?    

We starten met de interactieve theatervoorstelling ‘Rode loper uit, achterdeur dicht’ van Durven & Doen, in zaal Magazijn. Hierna volgt een door een borrel in de Apotheek waarin de nieuw verworven inzichten met elkaar besproken kunnen worden.  

Voor de regionale bijeenkomst is gekozen voor het thema vrijwilligers. Want dat is en blijft voor veel verenigingen, stichtingen en informele groepen een probleem. Steeds vaker moeten zij zichzelf opheffen, omdat ze niet voldoende vrijwilligers hebben om alles geregeld te krijgen. Dat geldt zowel op bestuursniveau als achter de schermen bij het organiseren van activiteiten, het bijhouden van de administratie of een website. Mensen hebben steeds minder tijd en/of willen zich niet langere tijd aan iets vastzitten. Wat te doen? 

De mensen van Durven & Doen laat besturen tijdens een interactieve voorstelling zien hoe je het anders kunt aanpakken, onder andere door op een ludieke manier een spiegel voor te houden. Maar samen met de zaal zoeken ze ook naar oplossingen voor het lastige vraagstuk. Deze voorstelling is in 2022 ook in Breda opgevoerd en was toen een groot succes. Om ervoor te zorgen dat de aanwezige verenigingen uit de regio met elkaar in contact komen en ervaringen kunnen delen, is er na afloop van de voorstelling een netwerkborrel.

De voorstelling en de borrel zijn gratis bij te wonen. Deadline voor de inschrijving is 18 september. 

Deze avond wordt georganiseerd door de gemeente Meierijstad in samenwerking met Kunstloc Brabant in het kader van de herstelgelden amateurkunst van het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Aanmelden

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen