Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!

Begin

16-06-2023 om 11:30

Einde

16-06-2023 om 18:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Park Theater Eindhoven 50 Elzentlaan 5615 CN Eindhoven

Een dag die burgercollectieven en overheid samenbrengt door middel van inspirerende verhalen, presentaties en dialogen.

CollectieveKracht! organiseert samen met Europe Direct Eindhoven op vrijdag 16 juni een evenement in het Parktheater Eindhoven waarin burgercollectieven en overheid samenkomen om verhalen en voorbeelden te delen, dialogen te stimuleren en nieuwe inzichten uit de praktijk en wetenschap te delen.

Kom op 16 juni naar een inspirerende dag waar burgercollectieven en overheid worden samengebracht. Beide partijen hebben in het verleden met elkaar samengewerkt, maar waar zal die samenwerking in de toekomst toe leiden en welke volgende stappen moeten genomen worden?

Het programma
Tijdens de inloop word je verwelkomd door pianist Wim Warman, gevolgd door een welkom van Lukas Held van Collectieve Kracht en Jacques Giesbertz van Europe Direct Eindhoven. Hierop volgt een interessante keynote van Prof. Godfried Engbersen, hoogleraar Algemene Sociologie (EUR), over het rapport 'De laag-vertrouwen samenleving'. Wat betekent het wanneer het vertrouwen tussen burgers en overheid afneemt, en hoe staat het daarmee in Nederland? Daarnaast zijn er acht sessies met elk hun eigen thema's en sprekers. De sessies zijn verdeeld over de thema's 'de nieuwe overheid', 'collectieven als beleidsvormer', 'collectieven als sociale onderneming' en 'collectieven in Europese context'.

Tijdens het evenement wordt tevens de gloednieuwe podcast van CollectieveKracht gelanceerd. Daarna wordt afgesloten met een expertpanel dat op de dag reflecteert en een netwerkborrel. 

Meld je ook aan voor de 16e!
Kaarten zijn gratis en aanmelden kan HIER

Welkomstconsumpties en consumpties tijdens de netwerkborrel zijn voorzien, de optionele lunch moet zelf betaald worden. Mocht je jezelf willen aanmelden voor de optionele lunch, laat het weten door een mail te sturen naar collectievekracht@rsm.nl

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen