Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Arts for Health|Cultuurparticipatie

Begin

21-04-2022 om 17:30

Einde

21-04-2022 om 21:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Arts for Health is een inspirerende bijeenkomst over de positieve invloed van kunst op ons welbevinden. Arts for Health Centre, Gemeente Tilburg, BrabantStad (bestuurlijk netwerk) en Kunstloc Brabant organiseren samen deze bijeenkomst.

Het Arts for Health Centre is een initiatief van Corpo Maquina, Sounding Bodies en Switch2Move.

Wat zou het betekenen als het heel normaal zou zijn om in de gezondheidszorg door te verwijzen naar een artistieke interventie? Dat gaan we ervaren op 21 april tijdens de bijeenkomst Arts for Health | Cultuurparticipatie on Tour #2 in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor zorg- en welzijnprofessionals en Tilburgse bestuurders, maar ook als je werkzaam bent in de cultuur ben je van harte welkom. 

Kunst en cultuur worden niet snel als middel bij de aanpak van behandelingen in de zorg ingezet. Communitylid Kunstloc Brabant hoopt daar verandering in te kunnen brengen door elkaar te informeren en inspireren.

'Op 21 april gaan we met elkaar aan de slag om de kracht van kunst en cultuur te ervaren. Dat doen we aan de hand van een keynote van Clare Lovett. Clare werkt voor de stad Londen waar ze sinds 2019 hoofd cultuur, gezondheid en welbevinden is. Ze heeft een achtergrond in cultuurparticipatie en podiumkunsten. We vervolgen de avond met workshops van de initiatiefnemers van het Arts for Health Centre, en sluiten af met een rondetafelgesprek.'

Meer over Arts for Health | Cultuurparticipatie on tour #2 (kunstlocbrabant.nl)

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen