Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Congres Thuis in de Wijk

Begin

16-05-2022 om 09:15

Einde

16-05-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Rijtuigenloods in Amersfoort

Thuis in de wijk is terug op maandag 16 mei 2022 in de Rijtuigenloods in Amersfoort! Het congres van 2022 over de landelijke woonzorgopgave en de oplossingen in wonen, welzijn en zorg.

De opgave in wonen, welzijn en zorg is een actueel en urgent thema. Nederland vergrijst. In de jaren tot 2040 verdubbelt het aantal 80-plussers naar 1,6 miljoen. Ook na 2040 blijft het aantal ouderen in onze samenleving hoog. Dit vraagt om actie op het gebied van wonen, welzijn en zorg. En om betrokkenheid van (toekomstige) ouderen en samenwerking want geen enkele organisatie heeft de sleutel alleen in handen. Integrale oplossingen zijn nodig waarbij er aandacht is voor woonvormen, voorzieningen in de wijk, communitybuilding én intensieve zorg waar nodig. En dit in een context waar ook andere groepen een plek in de samenleving wensen zoals mensen met een psychische kwetsbaarheid of mensen met een beperking.

In de afgelopen jaren is er veel gebeurd. De Taskforce Wonen en Zorg heeft gemeenten, woningcorporaties, zorgorganisaties en andere partners gestimuleerd en ondersteund. De opgave is lokaal en regionaal in beeld gebracht. Gemeenten hebben woonzorgvisies ontwikkeld samen met lokale of regionale partners. Samenwerkingsverbanden zijn aan de slag gegaan met de uitvoering. Nieuwe woonvormen zijn ontwikkeld, netwerken in wijken verstevigd, voorzieningen slim gekoppeld en ervaringen en effecten in kaart gebracht. Er is gebouwd, getransformeerd en veel geleerd.

Het congres Thuis in de wijk 2022 is dé dag om kennis en ervaringen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten. En om vooruit te kijken!

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

Dit is een event van Thuis in de Wijk.

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen