Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Inspiratiesessie Mariana Mazzucato

Begin

13-09-2021 om 15:00

Einde

13-09-2021 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Op 13 september heeft het Brabant Outcomes Fund (BOF) een inspirerend event op de planning staan: BOF meets (topeconome) Mariana Mazzucato. En jij kunt erbij zijn!

Welke rol kan en moet de overheid spelen om complexe vraagstukken op te lossen?  Spreker Mariana Mazzucato vertelt erover tijdens de inspiratiesessie.

Wie is Mariana Mazzucato?

Mariana Mazzucato is één van de meest invloedrijke economen ter wereld. Ze is hoogleraar economie en innovatie aan het University College London (UCL) en onder meer voorzitter van de Raad voor Brede Economie en Gezondheid van de World Health Organization en adviseur van de VN en Europese Commissie op het gebied van innovatiegedreven inclusieve en duurzame groei. Haar boeken The Entrepreneurial State, The Value of Everything en Mission Economy zijn in een groot aantal landen gepubliceerd. Voor haar denkwijze over duurzame groei en de ondernemende overheid heeft ze al diverse prijzen in ontvangst genomen.

Inspiratiesessie

Mariana Mazzucato kijkt in haar nieuwe boek Mission Economy op een radicaal nieuwe manier naar de grote uitdagingen waar we voor staan. Opwarming van de aarde, vervuiling, dementie, overgewicht, wapengeweld en mobiliteit. Deze milieu-, gezondheids- en sociale vraagstukken zijn enorm, complex en hebben geen eenvoudige oplossingen. Mazzucato liet zich inspireren door de maanlanding in 1969. Daarbij werden in de 'moonshot'-programma's op grote schaal de inzet en middelen van de publieke en private sector met succes gecombineerd: we gingen naar de maan! Tijdens de sessie licht Mariana Mazzucato toe welke rol de overheid kan en moet spelen om deze complexe vraagstukken op te lossen. Ze streeft naar een inclusieve, duurzame en innovatiegedreven economie met brede welvaart als uiteindelijk doel. Wij zijn benieuwd hoe zij aankijkt tegen de stappen die wij in Brabant in die richting zetten met o.a. het Brabant Outcomes Fund.

Mariana streeft naar een inclusieve, duurzame en innovatiegedreven economie met brede welvaart als uiteindelijk doel.

Praktische info

Datum: maandag 13 september
Tijd: 15:00 en 16:30 uur
Locatie: digitaal
Het event is kosteloos toegankelijk en deels in het Engels.

Klik hier om je aan te melden.

Dit is een event van Brabant Outcomes Fund.

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen