Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Webinar: Leefstijl als medicijn in het Sociaal Domein

Begin

01-07-2021 om 15:30

Einde

01-07-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online via Zoom

De rol van leefstijl en leefomgeving in relatie tot psychische gezondheid krijgt de afgelopen jaren gelukkig steeds meer aandacht. Leefstijl verdient aandacht in onze Nederlandse samenleving.

Grote delen van de ondersteuning van mensen met een beperkte zelfregie (bijvoorbeeld door psychische problemen) zijn bij gemeenten ondergebracht. Dit onderzoek gaat in op de volgende vragen:
- Heeft de gemeente voldoende kennis van leefstijl in relatie tot psychische problemen? - Weten we professionals hoe dat ze leefstijl bespreekbaar kunnen maken en doen ze dat al?
- Kunnen we een handreiking ontwikkelen voor professionals om deze gesprekken vaker en beter te voeren?

De professionals uit het Sociaal Team hebben nog vrijwel geen tot weinig kennis en zijn zich ook nauwelijks bewust van de betekenis van een gezonde leefstijl, de positieve effecten ervan en het inzetten van een gezonde levensstijl bij cliënten die kampen met psychische klachten. Dit zou ertoe leiden dat er een gemis in het (vroeg) signaleren van de welzijn en gezondheid van de cliënt met als gevolg welzijnsverlies (Vet, 2019).

Tijdens het webinar wordt ingegaan op de vraag: wat hebben de professionals binnen gemeentelijke teams nodig om een gezonde leefstijl bespreekbaar te maken bij cliënten die kampen met psychische klachten binnen de gemeente? Het webinar biedt een handreiking. Het onderzoek en de presentatie zijn na het webinar op te vragen.

Lenneke van Diessen is als leefstijlcoach beschikbaar voor individuele en groepstrainingen.

Klik hier om je aan te melden.

Dit is een event van GGZ Vriendelijke Gemeente. 

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen