Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Quickscan: Hoe stuur je jouw bedrijf op de bijdrage aan ‘het algemene belang’?

Begin

18-03-2021 om 19:30

Einde

18-03-2021 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Quickscan om te beoordelen of Economy for the Common Good van betekenis kan zijn voor jouw organisatie.

Economy for the Common Good biedt een integraal én concreet instrument

Steeds meer mensen voelen de verantwoordelijkheid voor een eerlijke en duurzame wereld. Zij willen ook werken in organisaties die hieraan bijdragen. Op nationaal niveau neemt de aandacht voor Brede Welvaart toe, de planbureaus komen sinds kort met de monitoring op regionaal niveau. In Brabant is Eindhoven de eerste regio waarvoor dit is uitgewerkt. Internationaal loopt Nederland achter. Landen als Nieuw-Zeeland, Finland en Schotland richten hun economie op welzijn en niet langer vooral op welvaart.

Organisaties/bedrijven en ook steden en regio’s herkennen de druk vanuit de samenleving en de wensen van de (potentiële) medewerkers, klanten en inwoners. Zij onderzoeken de mogelijkheden om vanuit waarden concreet aan deze op welzijn gerichte doelstellingen bij te dragen in de dialoog met uiteenlopende stakeholders.

Economy for the common good biedt een integraal kader om de bijdrage en de impact van organisaties/bedrijven in beeld te brengen. Het instrument, de gemene goed matrix, maakt het integraal meten van impact mogelijk (ecologisch, sociaal, economisch), het biedt een waardengedreven organisatiescan en de mogelijkheid om gericht te sturen op verbeteringen.

Ware Winst Brabant, de regionale hub in Noord-Brabant, biedt op 18 maart twee workshops aan.

Van 19.30 – 21.00 uur kunnen geïnteresseerde organisaties en bedrijven de quickscan afnemen en zo beoordelen of Economy for the Common Good van betekenis kan zijn voor de eigen organisatie.

Klik hier om je aan te melden.

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen