Kennis delen en leren van elkaarStérk.Brabant helpt jou groeien

Vrijwilligers zijn goud waard. Hoe ga je daar zorgvuldig mee om?

Begin

07-10-2020 om 14:00

Einde

07-10-2020 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Vrijwilligers zijn goud waard. Daar wil je als sociaal ondernemer dus zorgvuldig mee omgaan. Maar als je nog niet zoveel ervaring hebt in het samenwerken met vrijwilligers, kan dit best vragen bij je oproepen.

Want hoe doe je dat? Hoe werf je de juiste mensen, hoe zorg je voor een goede werkrelatie, wat doe je met het belonen en hoe zorg je ervoor dat ze blijven? En wat als ze toch besluiten weg te gaan? Hoe neem je dan op een goede manier weer afscheid? 

Wat gaan we doen? 
In deze training gaan we samen aan de hand van de ‘5xB-methode’ op zoek naar de antwoorden op al je vragen. De vijf B’s staan voor: betrekken/binnenhalen, begeleiden, belonen, behouden en beëindigen.  

In het eerste dagdeel van de training bespreken we de 5 B’s en werken we een aantal onderdelen hiervan uit. Tijdens het tweede dagdeel zullen we de input van het 5xB-model gebruiken om aan de slag te gaan met een eerste opzet voor jouw eigen vrijwilligersbeleid. 

Dit is een training waarin we theorie en praktijk met elkaar afwisselen. We zullen dan ook vragen om jullie eigen ervaringen te delen met de groep. Op deze manier maken we de theorie levendiger met voorbeelden uit jullie ondernemingen. Een mooie manier om (van elkaar) te leren. 

Duur van de training 
De training duurt een hele dag van 9.30 – 16.30 uur.  

Voor wie is deze training? 
Deze training is voor sociaal ondernemers en burgerinitiatieven die willen samenwerken met vrijwilligers of al samenwerken met vrijwilligers, maar hier nog geen goede aanpak voor hebben ontwikkeld. 

AANMELDEN

0  reacties

Contact

Mail ons via contact@sterkbrabant.nl
Vind jouw contactpersoon in de regio via contact Stérk team

Stérk.Brabant is onderdeel van

Bezoekadres:
Ringbaan-Zuid 44
5022 PN in Tilburg

Meer weten

Aanmelden community   Aanmelden nieuwsbrief

                    

 

Cookie-instellingen